a
Rólunk

Köszöntő

 

Iroda és tantermek:

8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. II. em

tel: 92/598-232;  30/9863-645

 facebook.com/mtm.oktatasautosiskola

Üdvözlet mindenkinek!!

 

HA NYOMOD A GÁZT.....   

KÖZLEKEDJ IS !

 

 közlekedésben az évszakok sokszor nagyon meghatározóak, gondoljunk csak arra hogy egyszer napfény, sima útfelület fogad minket , máskor rossz látási viszonyok , jégbordás úttest akadályozza tempós haladásunkat. Kénytelen- kelletlen alkalmazkodva a lehetőségekhez, többnyire másként vezetünk télen és másként megint tavasszal.

Ősz végén még él bennünk a szabad út emléke, nehezen szokjuk meg, hogy korlátoz minket az időjárás és az utak állapota, még a régi beidegződésekkel vezetünk. Bezzeg a tavasz közeledtével nem az addig berögződött, óvatos magatartás kerül elő.

A folyamat hasonlít ahhoz, amikor kicsengetnek az iskolából. A zártságnak vége, a gyerekek valósággal kirobbannak, kirohannak a szabadba –ez történik velünk felnőttekkel is az utakon az első tavaszi napokban.

 

A nagyokat is elkapja valamiféle lendület, a felszabadultság öröme –és ez a rohamszerű érzés bizony eltart egy jó darabig. Bizonyíték erre –sajnos- a baleseti statisztika és a traffipaxok mérési eredményei.

A nagy többség a téli vezetéstől tart jobban, sokan garázsban is hagyják a jeges utaktól féltett járművüket.

 

Nyáron ugye a szikrázó napsütés a jó idő minden volánforgatót az utakra csábít, főképp, ha kirándul a család.

 

 

A nagy melegnek számos negatív hatása lehet mindenkire, így az autóvezetőkre is.

 

Ingadozhat a vérnyomás, tompulnak a reflexek és megnő a reakció idő. Az erőteljes izzadás mellett pedig, ha nem kap elegendő folyadék-utánpótlást a szervezet, akkor kiszáradás léphet fel. Ilyenkor sokkal stresszesebbek vagyunk, amit az is fokoz, hogy a közlekedés többi résztvevője is gyakrabban hibázik. Ehhez még hozzátesz egy-egy lapáttal a nagy meleggel járó alvászavar, a fáradtság, és a teljesítőképesség csökkenése is.

 

 

MOTOROZÁS....

Ha itt a tavasz, aki csak teheti, amint kisüt a nap, előtolja a pince mélyéről, a garázs hátsó sarkából a motorkerékpárt. Az első tavaszi indítás élménye azonban attól is függ, miként gondoskodtak tulajdonosaik a motorjaik téli tárolásáról. Fontos, hogy megelőzzük lelkesedésünket a biztonságos motorozás érdekében.

- Egy rövid, mindössze félórás átvizsgálással műszakilag is felkészíthetjük paripánkat a tavaszi szárnyalásra. Otthon magunk is ellenőrizhetjük a motorkerékpárt, de szakszervizben is segítenek. A guminyomás műszeres ellenőrzése elengedhetetlen, nem biztos, hogy szabad szemmel észrevesszük, ha lapos a gumi. Ugyanakkor az abroncs, fékek állapotát is ellenőrizzük. Emellett az olaj- és víz szintjének mérését, az akkumulátor állapotát, továbbá az elektromos berendezések működésére kell odafigyeln.i

 

A motor mellett azonban az emberi tényezőről is beszélni kell.

- A rutinosabb motorosoknak sem szabad megfeledkezniük arról, hogy kedvenc járgányukat hónapok óta nem használták. A gumik, s az aszfalt is hideg, ráadásul az abroncsok csak nyáriak, hisz a motorokra nem gyártanak téli változatot. Az árnyékos útszakaszokon,  a hidakon, aluljárókban pedig a páralecsapódáson, fagyfolton meg-megcsúszhatunk. Hiszen ott hűvösebb lehet, mint a napsütötte, száraz útszakaszokon. Hét-nyolc fok alatt épp ezért nem érdemes elővenni a paripát. Az autósok is elszoktak már a fürgébb kétkerekűektől, s az is előfordulhat, hogy mi is magunk sem vagyunk kondiban. Egy motor súlya 2-300 kiló is lehet, s ezt tudni kell irányítani, kezelni.

-részt vehetünk vezetési tréningen, vagy kereshetünk egy kevésbé forgalmas utat, parkolót, ahol biztonsággal begyakorolhatjuk a dinamikus gyorsítást, lassítást, kanyarodást, jobbra, balra dőlést, melyekből kizökkentünk a tél folyamán. Ismét megtanulhatjuk egyensúlyban tartani a motorkerékpárt. Ha így teszünk, a forgalomban sem ér bennünket kellemetlen meglepetés. Mindezt pedig érdemes egyedül végezni.

Először válasszunk egy rövidebb távot, nem kell hosszú túrázással indítani a szezont, s arra is lesz még alkalom, hogy rácsavarjunk a gázkarra. Addigra ugyanis a körülöttünk közlekedők is hozzászoknak a fürgébb, ám sokszor védtelenebb kétkerekűekhez.

 

 

 

 

SOK ÉLMÉNYT, BALESETMENTES KÖZLEKEDÉST KÍVÁNUNK minden közlekedőnek

Továbbra is sikeres vizsgákat magunknak és tanulóinknak!

 

Irány az MTM!

Jogosítvány, jó légkör, sikeres kresz vizsga, élvezetes vezetés......sikeres forgalmi vizsga = Irány az MTMiskolánk tanulóinak élményeit, beszélgetéseit, véleményét kövesd a facebook-on:  facebook.com/mtm.oktatasautosiskola

fedezd fel, találd meg ismerőseidet, barátaidatm oldalunkon

 

Tájékoztató

FONTOS! 

 

 

Iskolánk 1998 óta a közlekedésre való nevelésben az egyik legmeghatározóbb intézménye Zalaegerszegen. Az eltelt 22 évben több mint nyolcezer jogosítvány megszerzésében működtünk közre.

Minek örülök ezen hírek mellett a legjobban?

Kollégáimmal együtt büszkén és felemelt fejjel sétálhatunk a városban, nincs miért szégyenkeznünk, hisz akit egyszer megcsapott iskolánk légköre, megismerte jószándékunkat és segítőkészségünket, az a mai napig emlékezik ránk, és visszajár.

Nemcsak autósiskola, hanem közösség is vagyunk, melyet kollégáimnak köszönhetek.

Mindig nagy öröm úgy belépni a munkahelyre, hogy régen jogosítványt szerzett emberek is köszönnek, megszólítanak, szívesen emlékeznek az "együtt töltött időszakra" vagy jönnek látogatóba, csak azért mert "itt olyan jól érzem magam".

Köszönjük mindenkinek, aki eddig is minket választott.

Ígérjük az újonnan érkezőknek, őket sem hagyjuk ki a jóból. Számukra is élvezetes és sikeres tanfolyamok kezdődnek.

 

Továbbra is várunk továbbra is minden kezdő ill. jogosítvány mellett vezetni megtanulni akaró érdeklődőt.

 

Bármilyen kérdéssel, problémával forduljatok Évához vagy irodában a lányokhoz!

 

Takács Péter
(iskolavezető)

 

 

 

Név

Az „MTM” egy rövidítés, mely az autósiskola filozófiáját tartalmazza röviden. Minimum Tanítása Maximálisan, ahol

 • a minimum, hogy a tanfolyamra beiratkozók a tanfolyam végére jogosítványt kapnak,
 • a maximum pedig azt jelenti, hogy nem csak jogosítványt kapnak, hanem meg is tanulnak helyesen és jól közlekedni.

Ez utóbbi az autósiskola dolgozói szerint a legfontosabb. A második M betű a maximális egy sor olyan plusz szolgáltatást is takar, amelyet csak az iskola hallgatói érezhetnek, érzékelhetnek.

Múlt

 • Az MTM Oktatás - Autósiskola 1991 szeptemberében alakult.
 • Az első években a Magyar Autóklub alvállalkozójaként működött, kizárólag a gépjármű (személygépkocsi) vezetés tanítására szakosodva.
 • Az iskola 1996 közepén önállósult, teljes körű „B” kategóriás (személygépkocsi vezető) képzésre.
 • A piaci igények feltérképezésével a tevékenységi kör 1997 őszétől kibővült a segédmotoros és motoros gépjárművezető képzéssel.

Hallgatóink megelégedettségét mutatja, hogy tanulói létszámunk folyamatosan bővül, mely a barátságos és felkészült oktatók mellett köszönhető cégfilozófiánknak:

„iskolánk célja nem elsősorban a jogosítvány megszerzése, hanem a tanfolyamra jelentkezőket olyan gépjárművezetőkké képezni, akik képesek önállóan, biztonságosan, hatékonyan és kulturáltan közlekedni, s a megszerzett vezetői engedély birtokában járművezetőként szerzett tapasztalataikat felhasználva továbbfejlődni.”
(Vállalkozói feltételek, 1998.07.15.)

Fentiek alapján iskolánk feladata: mindazon ismeretek, jártasságok és készségek elsajátításának, beállítódások és szokások kialakításának lehetőségét biztosítani, melyek a fenti cél eléréséhez szükségesek, beleértve ebbe a személyi és tárgyi feltételeken túl az elhivatott pedagógusi tevékenységet és magas szintű szolgáltatói magatartást is.

Jelen

Oktatási tevékenységünk kiterjed a segédmotoros, motoros (közepes és nagy) és személygépkocsi vezetés elméleti, műszaki és gyakorlati oktatására, valamint az egészségügyi tanfolyamok megszervezésére.

Elméleti tanfolyamokat Zalaegerszeg város központjában Dísz tér 7. alatti épületben (Tudomány és Technika Háza) tartjuk, megfelelő tanulólétszám esetén - a rugalmasság szem előtt tartásával kihelyezett tanfolyamok megtartását is vállaljuk.

Oktatóink száma az elmúlt időszakban folyamatosan bővült, jelenleg 3 elméleti és 11 gyakorlati oktató tanítja a gépjárművezetés tanulására jelentkező hallgatókat.

Oktatóink magas elméleti és szakmai felkészültséggel rendelkeznek, amire garancia a beiratkozók magas száma, illetve a vizsgák sikeressége.

Motoros tanfolyamaink esetén a vezetési gyakorlatot tanulóink saját járművel is elvégezhetik, ez esetben a gyakorlati oktatás díja kevésbé terhelő a tanuló költségvetésére nézve.

2004 júliusa óta az elméleti vizsgáztatás számítógépen történik. A lehető legsikeresebb felkészülést segítve, iskolánknál lehetőség van arra, hogy a hivatalos számítógépes program segítségével nyerjenek tanulóink bepillantást a rájuk váró vizsgára.

 

Jövő

Iskolánk igyekszik folyamatosan feltérképezni a kínálkozó lehetőségeket, amelyek a tanulók kényelmét és a még tökéletesebb felkészülését hivatottak elősegíteni.

Legfontosabb jövőre vonatkozó célkitűzésünk, hogy a felállított magas színvonalat megőrizzük, és hogy ne adjunk okot elégedetlenségre. Törekszünk arra, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes, stresszmentes környezetben történjen, és hogy az első, önállóan megtett kilométerek magabiztosságról árulkodjanak.

Rugalmasság

 • Gyakorlati oktatóink mindig elérhetőek
 • A tanuló kérésére a gyakorlati oktatás kezdete ill. vége a város területén bárhol történik
 • Munkatársaink teljes körű felvilágosítással állnak reggeltől estig tanulóink rendelkezésére
 • A legtesthezállóbb fizetési feltételeket teremtjük meg (hitel, kamatmentes részletfizetés)
 • Biztosítjuk, hogy a befizetendő összegekről pontos felvilágosítást adunk, nem hallgatunk el részleteket

 

Elérhetőségeink .:. © MTM Autósiskola 2006 .:. Design and Powered by NeoNetworX